Czekoladowy Pischinger sprawdzi się jako coś słodkiego do kawy na podwieczorek ale udekorowany świątecznymi kolorowymi drażetkami pięknie udekoruje Wasz stół.
Składniki:
Składniki:
op. 5 sztuk wafli tortowych o średnicy 22-25 cm.
250 g margaryny
50 g kakao
1 1/2 szklanki cukru
1 op. cukru z wanilią
1/2 szklanki mleka
Dekoracja
3 czekoladowe cukierki – u mnie Trufle
kolorowe drażetki lub jajeczka
Pischinger - mazurek bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tłuszcz topimy, dodajemy cukry,mleko i kakao. Dokładnie mieszamy aby nie było grudek.
Gotujemy 5 minut, mieszając.
Wafle rozkładamy ( jeśli są nierówne, możemy je przełożyć na moment wilgotną ściereczką, aby były bardziej plastyczne ).
Przekładamy gorącą czekoladą, tak aby starczyło jej na wierzch i boki.
Dekorujemy drażetkami i pokrojonymi Truflami.
Odstawiamy do stężenia.
Komentarze