Pischinger

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wafle przekładane domową masą szybko znikają ze stołu

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka cukru
    1/2 szklanki mleka
    200 g masła
    1 łyżka kakao
    240 g mleka w proszku
    paczka wafli

Pischinger - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku podgrzewamy mleko i cukier . Mieszamy do momentu rozpuszczenia się cukru. Nie zagotowujemy. Po rozpuszczeniu cukru dodajemy masło , które też musi się rozpuścić.
  • 2. Wsypujemy kakao i mieszamy do połączenia się składników. Zdejmujemy z ognia
  • 3. Gdy całość wystygnie dodajemy mleko w proszku i miksujemy na jednolitą masę . Wafle przekładamy . Dociśnięte wafle zostawiamy na kilka godzin .

Porady

Na ostatnie piętro wafli możemy dodać np. powidła śliwkowe dla przelamania słodkiego smaku mleka w proszku .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy