Pisanka wuzetka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na biszkopt wymieszać razem mikserem,. Blaszkę wyściełać papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni około 25minut (termooobieg).
Po ostudzeniu przeciąć na pół.
1 część biszkoptu posmarować dżemem z czarnej porzeczki (ilość wg upodobań).
Bita śmietana
Żelatynę zalać wrzątkiem, wymieszać do rozpuszczenia i schłodzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i pod koniec ubijania dodać schłodzoną żelatynę i mieszać na wolniejszych obrotach. Prawie całą kremówkę wyłożyć na biszkopt przesmarowany dżemem. Przykryć drugą częścią biszkoptu. Schłodzić w lodówce.
Polewa:
Czekoladę, wodę i mleko podgrzać w rondelku, dodać margarynę i rozpuścić. Schłodzoną polewę wylać na biszkopt.
Gotowe ciasto dowolnie udekorować i włożyć do lodówki.
Komentarze