Jest to ciasto łatwe w przygotowaniu o nie wielkim wkładzie finansowym. przepis dostałam od swojego chłopaka który sam go złożył. ciasto po wykonaniu jest pyszne. polecam
Piramidki biszkoptowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Białko oddzielić od żółtek utrzeć z cukrem na kremową masę. Białka ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Wymieszać z mąką i masą z żółtek. Rozsmarować na natłuszczonej foremce. Piec w temperaturze 200° około 20 minut.
2. Mandarynki odsączyć zalewę zachować. Odrobinę zalewy wymieszać z budyniem. Zagotować sok pomarańczowy z 1/2l zalewy z mandarynek, zagęścić zawiesiną budyniową mieszając zagotować. Odłożyć 24 cząstki mandarynek, resztę ułożyć na cieście. połać przestudzonym budyniem. Chłodzić przez godzinę.
3. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan fixem. 3/4 rozsmarować na budyniu, przykryć herbatnikami. Ciasto pokroić na porcje, każdą udekorować kleksem z reszty bitej śmietany oraz odłożonymi mandarynkami.
Komentarze