Pingwinki

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

koreczki zachwyciły całą moją rodzinę

  • 45 min

Składniki:

  • Czarne oliwki
    serek puszysty ulubionego smaku
    gotowana bądź surowa marchewka
    pieprz ziarnisty
    wymyta i wysuszona natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pingwinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oliwkę naciąć. Za pomocą malutkiej łyżeczki faszerować serkiem brzuszek. Z pieprzu zrobić dwa guziczki. Marchew pokroić w plasterki. Z każdego uformować stópki wycinając z niego trójkącik. A owy trójkącik będzie stanowił dziób naszego pingwinka. Wsadzić go w otworek kolejnej oliwki. I tak powstała główka pingwinka. Teraz można przystąpić do formowania. Nabijamy kolejno: najpierw stópki z marchewki, potem, brzuszek, kołnierzyk z natki pietruszki i głowę. Całego pingwinkowego koreczka możemy podać na małych wafelkach ryżowych posmarowanych serkiem, którego użyliśmy do nadziewania brzuszka. Smacznego!

Porady

zamiast natki pietruszki można użyć szczypiorku lub pokrojonej w paseczki papryki tworząc szaliczek

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować