Pimientos de Padron fritos (Smażone zielone papryczki Padron)

4.48 (188 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pimientos de Padron fritos to nic innego jak małe zielone papryczki smażone w oliwie z oliwek z dużą ilością soli. Jest to bardzo popularna w Hiszpanii przekąska. Ciepłe papryczki je się palcami, trzymając za ogonek, najlepiej na 1 albo 2 gryzy. Do smażenia warto użyć dobrej jakości oliwy. Warzywa aż rozpływają się w ustach...

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -200 g papryczek de Padron
    -sól
    -oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.48 (188 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Pimientos de padron fritos (smażone zielone papryczki padron) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oliwę rozgrzać na patelni (najlepiej z grubym dnem). Na gorący tłuszcz wyłożyć papryczki, mocno posypać je solą. Zmniejszyć moc palnika i smażyć aż stracą na chrupkości, ale pozostaną jeszcze "jędrne". Podawać na ciepło
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Zielona papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować