• 60 min
  • Dla 2 osób

To-Nie-Fu ;)

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1 kostka tofu
    140 g ryżu
    1 marchewka
    1/2 czerwonej papryki
    1 cebula
    30 g płatków drożdżowych
    3 łyżki sosu sojowego
    słodka i ostra papryka
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z ryżem Pilaw

Pilaw z tofu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tofu rozgnieść widelcem, posypać płatkami drożdżowymi i przyprawa, wymieszać i podsmażyć na suchej patelni kilka minut, a następnie podpiec w piekarniku przez 10-20 minut. Cebulę zeszklić na niewielkiej ilości tłuszczu, dodać startą na grubym oczku marchewkę, podsmażyć kilka minut, dodać paprykę, podlać 1/2 szklanki wody, posypać przyprawami i przykryć. Kiedy płyn odparuje dodać tofu i ugotowany ryż. Wymieszać i od razu podawać. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tofu Ryż Marchewka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować