Piknik_Ole wytrawne ślimaczki

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Zrobiłam je po raz pierwszy na wspólnym rodzinnym pikniku okazały się wielkim sukcesem.

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:


  • - śmietana18% kwaśna: 100 mililitrów
    - mąka pszenna: 400 gramów
    - drożdże: 25 gramów
    - mleko pełnotłuste: 5 mililitrów
    - cukier kryształ: 1 łyżka
    - sól (do smaku): 1 szczypta
    - kapary: 1 łyżka
    - suszone pomidory: 100 gramów
    - feta rozdrobniona: 100 gramów
    - margaryna w kostce: 125 gramów
    - żurawina ze słoika: 2 łyżki
    - ser żółty tłusty: 100 gramów
    - kukurydza z konserwowa: 1 łyżka
    - bazylia liście świeże: 1 pęczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Piknik_ole wytrawne ślimaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Robimy rozczyn z ciepłego mleka,drożdży i cukru-odstawiamy w ciepłe miejsce.Dodajemy mąkę,śmietanę i roztopioną margarynę i mieszamy na gładką masę.Rozwałkowujemy ciasto w prostokąt i układamy rzędami-suszone pomidory,kapary,bazylię i mieszankę tartego sera,fety,żurawiny i kukurydzy.Zwijamy roladę.Kroimy ciasto w plastry o grubości ok.2cm i układamy ślimaczki na papierze do pieczenia.Zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku i pieczemy ok.15-20 minut(aż się zrumienią).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować