Pikle z awokado

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Awokado zamarynowane w zalewie na bazie octu winnego to pyszny dodatek do kanapek i sałatek.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • niedojrzałe awokado, dowolna ilość

    zalewa:
    szklanka octu z białego wina, jabłkowego lub sherry
    3 szklanki wody
    pół szklanki cukru
    łyżka soli morskiej

    na każdy słoiczek:
    pół łyżeczki czerwonego pieprzu
    szczypta płatków chili
    ząbek czosnku, pokrojony w cienkie plasterki
    gałązka kolendry
    gałązka kopru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Pikle

Pikle z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na zalewę zagotowujemy. Do każdego słoiczka wsypujemy ziarenka czerwonego pieprzu, płatki chili, plasterki czosnku, kolendrę i koper. Następnie układamy obrane i pokrojone w plastry awokado. Zalewamy jeszcze ciepłą zalewą. Po wystudzeniu przekładamy do lodówki. Pikle z awokado gotowe są po 2-3 dniach.

Porady

Awokado do pikli powinno być twarde lub półtwarde, dojrzałe awokado nam się rozpadnie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować