Pikle z awokado

  • wyświetlono: 76 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Awokado zamarynowane w zalewie na bazie octu winnego to pyszny dodatek do kanapek i sałatek.

Kasja1986
  • 4 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

niedojrzałe awokado, dowolna ilość

zalewa:
szklanka octu z białego wina, jabłkowego lub sherry
3 szklanki wody
pół szklanki cukru
łyżka soli morskiej

na każdy słoiczek:
pół łyżeczki czerwonego pieprzu
szczypta płatków chili
ząbek czosnku, pokrojony w cienkie plasterki
gałązka kolendry
gałązka kopru

Sposób przygotowania przepisu:

Pikle z awokado

  • 1. Składniki na zalewę zagotowujemy. Do każdego słoiczka wsypujemy ziarenka czerwonego pieprzu, płatki chili, plasterki czosnku, kolendrę i koper. Następnie układamy obrane i pokrojone w plastry awokado. Zalewamy jeszcze ciepłą zalewą. Po wystudzeniu przekładamy do lodówki. Pikle z awokado gotowe są po 2-3 dniach.

Porady

Awokado do pikli powinno być twarde lub półtwarde, dojrzałe awokado nam się rozpadnie.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

awokadopikle

Komentarze

Podobne przepisy

Pikle z papryką.

Dodane przez: weronika63

Pikle z papryką

Pikle z papryką na zimę. Pikle...

Pikle

Dodane przez: Świeca Urszula

Pikle

Ogórki pyszne, polecam.

image-0gn57jt

Dodane przez: sylwia1974

Pikle z ogórków z zalewie curry

Polubiliśmy te pikle bo są inne...

pikle

Dodane przez: EwaW2910

Szybkie pikle z buraka

Marynowane buraki, które 30 minut...

Pikle z cukinii w zalewie ziołowej.

Dodane przez: Marcia66

Pikle z cukinii w zalewie ziołowej

Po 2-3 miesiącach cukinia przetworzona...

musztardowe pikle z ogórków

Dodane przez: doris_donia

musztardowe pikle z ogórków

uwielbia je cała rodzina...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE