Pikantny wywar warzywny

4.5 (190 ocen)

Przepis pochodzi z książki "Karolina na detoksie".

Składniki:

  • włoszczyzna
    3 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego
    świeży imbir o długości kciuka
    2 liście laurowe
    kilka ziaren pieprzu
    1 papryczka chili
    natka pietruszki
    sól morska/himalajska lub sos sojowy
    opcjonalnie: 1 łyżka pasty miso
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Zupy Bulion Bulion warzywny

Pikantny wywar warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włoszczyznę ścieramy na tarce o grubych oczkach lub drobno kroimy. Dusimy na oliwie około 20 minut. Dolewamy wody, tak by było jej 3 razy więcej niż objętość warzyw. Dodajemy posiekane chili, starty imbir, liście laurowe i pieprz. Przyprawiamy solą. Gotujemy około godziny na wolnym ogniu.
  • 2. o skończeniu gotowania możemy dodatkowo wzbogacić wywar o pastę miso.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bulion warzywny Wywar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować