Pikantny sos śliwkowy

  • wyświetlono: 2490 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Doskonała alternatywa dla ketchupu.

IMG_4402
  • 7 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

2 kg śliwek węgierek
2-3 sztuki ostrej papryki
2 główki czosnku
18 łyżek cukru
2 łyżki soli
20 g curry

Sposób przygotowania przepisu:

Pikantny sos śliwkowy

  • 1. Śliwki umyć, wyjąć pestki. Czosnek obrać. Papryczki przeciąć wyrzucić pestki. Zmniejszyć ilość papryki, jak ktoś nie lubi zbyt ostro. Ja dałam jedną paprykę habanero. Wszystko zmielić w maszynce do mięsa.
  • 2. Dodać cukier, sól i curry, postawić na ogniu i gotować 30 minut.
  • 3. Gorące przełożyć do słoiczków, zamknąć i pod kocem zostawić do wystygnięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe przysmakiŚliwkiMama mnie nauczyłado mięsatania kuchniaketchupna ostrodo pizzy

Komentarze

Podobne przepisy

Domowy ketchup

Dodane przez: 2milutka

Pikantny ketchup

Ostry ketchup z papryki dla osób...

Ogórki z pikantnym ketchupem

Dodane przez: Paulina Nosek

Ogórki z pikantnym ketchupem

Chrupiące, lekko pikantne - przepyszne!

Powidła śliwkowe

Dodane przez: Ewelina Marcin

Powidła śliwkowe

Tradycyjne powidła śliwkowe to...

image-24413kt

Dodane przez: Apetyczna babeczka

Szybkie powidła śliwkowe

Mam dla Was wspaniałą alternatywę...

image-1gbt1ql

Dodane przez: JulkaTomeczek

Keczup pomidorowo- śliwkowy

Niecodzienne połączenie smaku pomidorów...

Powidła śliwkowe

Dodane przez: Świeca Urszula

Powidła śliwkowe

Doskonałe do pieczywa, ciast.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE