Pikantny sos śliwkowy

  • wyświetlono: 2068 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Doskonała alternatywa dla ketchupu.

IMG_4402
  • 7 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

2 kg śliwek węgierek
2-3 sztuki ostrej papryki
2 główki czosnku
18 łyżek cukru
2 łyżki soli
20 g curry

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Pikantny sos śliwkowy

  • 1. Śliwki umyć, wyjąć pestki. Czosnek obrać. Papryczki przeciąć wyrzucić pestki. Zmniejszyć ilość papryki, jak ktoś nie lubi zbyt ostro. Ja dałam jedną paprykę habanero. Wszystko zmielić w maszynce do mięsa.
  • 2. Dodać cukier, sól i curry, postawić na ogniu i gotować 30 minut.
  • 3. Gorące przełożyć do słoiczków, zamknąć i pod kocem zostawić do wystygnięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe przysmakiŚliwkiMama mnie nauczyłado mięsatania kuchniaketchupna ostrodo pizzy
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-1gbt1ql

Dodane przez: JulkaTomeczek

Keczup pomidorowo- śliwkowy

Niecodzienne połączenie smaku pomidorów...

Powidła śliwkowe

Dodane przez: Świeca Urszula

Powidła śliwkowe

Doskonałe do pieczywa, ciast.

Nutella śliwkowa

Dodane przez: karinzgr

Nutella śliwkowa

Pychotka

Powidło śliwkowe.

Dodane przez: BABECZKA 35

Powidło śliwkowe.

Każdej jesieni staram się przygotować...

Śliwkowa nutella

Dodane przez: Ola1984

Śliwkowa nutella

Pyszne połączenie śliwek i czekolady...

SAŁATKA PIKANTNA

Dodane przez: Barbara Ornat

SAŁATKA PIKANTNA

Pikantna sałatka z ogórków z czosnkiem.