Pikantny krem z dyni z serem grana padano

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób

Delikatna w smaku, kremowa zupa krem z dyni to pozycja obowiązkowa na każdą jesień. Najlepiej smakuje mi kiedy jest pikantna i rozgrzewająca.

  • 10 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 500g dyni, u mnie hokkaido (waga po usunięciu nasion i obraniu, hokkaido nie wymaga obierania)
    2 średniej wielkości ziemniaki
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    sól, pieprz, papryka ostra
    3 łyżki masła
    śmietanka 12%
    tarty ser grana padano
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa krem z dyni

Pikantny krem z dyni z serem grana padano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy je na rozgrzanym maśle do zeszklenia przez okolo 10 minut. Po tym czasie wlewamy wodę do poziomu warzyw. Dusimy pod przykryciem przez 30 minut, do miękkości warzyw. Studzimy.
  • 2. Miksujemy wszystko na gładki krem.
  • 3. Przed podaniem podgrzewamy, przelewamy na talerze, wlewamy odrobinę śmietanki i obficie posypujemy serem. Dekorujemy ulubionymi ziołami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować