Pikantny krem paprykowo-pomidorowy

5 (2 ocen)

Zdrowy i rozgrzewający warzywny krem z ziołowym aromatem. W sam raz na obiad w chłodny zimowy dzień.

Składniki:

  • 2 duże papryki czerwone
    4 średnie marchewki
    2 duże cebule
    5 ząbków czosnku
    1,5 l przecieru pomidorowego
    2 łyżeczki imbiru
    1 łyżka tymianku
    1 łyżka oregano
    szczypta płatków chilli
    sok wyciśnięty z połowy cytryny
    sól
    oliwa
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Krem

Pikantny krem paprykowo-pomidorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa pokroić na mniejsze kawałki. W dużym garnku rozgrzać oliwę, wrzucić warzywa, smażyć przez 10 minut.
  • 2. Podsmażone warzywa zalać 1l wody, dodać przyprawy, gotować do miękkości. Dodać przecier pomidorowy, zagotować.
  • 3. Zupę zmiksować na gładki krem i doprawić sokiem z cytryny. Podawać gorącą z grzankami i posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować