pikantny kociołek

  • wyświetlono: 305 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Gulasz ten jest szybki i łatwy w przygotowaniu. Można go podać z pieczywem lub kulkami ryżu. Na 4 porcje

termac1160

Składniki

• O,5 kg szynki bez kości
• 2 dowolne pętka kiełbasy
• 1 czerwona papryka
• 2 cebule
• 1 jabłko
• 2 łyżki soi
• 2 łyżki oleju
• ¼ litra białego wina
• trochę tymianku
• pieprz i sól do smaku


Sposób przygotowania przepisu:

pikantny kociołek

  • 1. Mięso i kiełbasę pokroić w drobną kostkę. Soję, olej, pieprz i tymianek wymieszać i połączyć z mięsem. Cebulę obrać, drobno posiekać i zrumienić na złoty kolor. Dodać mięso, kiełbasę i smażyć około 5 minut stale mieszając. Zalać winem i dusić na małym ogniu przez 10 minut.
    Paprykę i jabłka obrać, pokroić w drobną kostkę i dodać wtedy jak mięso będzie miękkie, dusić nie dłużej jak 5 minut.
    Gulasz dosolić do smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadz_roznych_stron_swiatagulaszszybki gulasz

Komentarze

Podobne przepisy

Marokański kociołek

Dodane przez: rena123

Marokański kociołek

Kociołek to potrawa jednogarnkowa,...

image-0ukvys1

Dodane przez: kretka

Kolorowy kociołek

Pyszny i sycący kociołek mięsno-warzywny...

Gorący kociołek

Dodane przez: anaid123

Gorący kociołek

Podczas przygotowywania potraw...

kociołek

Dodane przez: Aninka88

Wiejski kociołek

szybka i pożywna potrawka, zasmakuje...

Kociołek węgierski

Dodane przez: Cukiereczek

Kociołek węgierski

Na jeden dzień zabrałam moją rodzinę...

Kociołek Meksykański

Dodane przez: czekoladka

Kociołek meksykański

Kociołek jest pikantny i sycący....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.