REKLAMA

pikantny kociołek

wyświetlono: 351 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Gulasz ten jest szybki i łatwy w przygotowaniu. Można go podać z pieczywem lub kulkami ryżu. Na 4 porcje

opublikowany: 28.02.2017
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • • O,5 kg szynki bez kości
    • 2 dowolne pętka kiełbasy
    • 1 czerwona papryka
    • 2 cebule
    • 1 jabłko
    • 2 łyżki soi
    • 2 łyżki oleju
    • ¼ litra białego wina
    • trochę tymianku
    • pieprz i sól do smaku


Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i kiełbasę pokroić w drobną kostkę. Soję, olej, pieprz i tymianek wymieszać i połączyć z mięsem. Cebulę obrać, drobno posiekać i zrumienić na złoty kolor. Dodać mięso, kiełbasę i smażyć około 5 minut stale mieszając. Zalać winem i dusić na małym ogniu przez 10 minut.
    Paprykę i jabłka obrać, pokroić w drobną kostkę i dodać wtedy jak mięso będzie miękkie, dusić nie dłużej jak 5 minut.
    Gulasz dosolić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: PolskaGotuje PolskaGotuje

Pikantny kociołek

szybka i smaczna :]

kategoria: Dania główne Szynki opublikowany: 01.02.2011 | wyświetlono: 750 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0
Dodane przez: aneczka1990 aneczka1990

Pikantny kociołek bretoński

Przepis dostałam od wujka, wypróbowałam i naprawdę polecam osobom lubiącym ostrą kuchnię.

kategoria: Dania główne dania mięsne opublikowany: 11.01.2015 | wyświetlono: 580 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: ASFI87 ASFI87

Pikantny kociołek drobiowy

Moja wersja chili con carne

kategoria: Dania główne opublikowany: 19.01.2015 | wyświetlono: 452 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE