pikantny kociołek

0 (0 ocen)

Gulasz ten jest szybki i łatwy w przygotowaniu. Można go podać z pieczywem lub kulkami ryżu. Na 4 porcje

Składniki:

  • • O,5 kg szynki bez kości
    • 2 dowolne pętka kiełbasy
    • 1 czerwona papryka
    • 2 cebule
    • 1 jabłko
    • 2 łyżki soi
    • 2 łyżki oleju
    • ¼ litra białego wina
    • trochę tymianku
    • pieprz i sól do smaku


Pikantny kociołek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i kiełbasę pokroić w drobną kostkę. Soję, olej, pieprz i tymianek wymieszać i połączyć z mięsem. Cebulę obrać, drobno posiekać i zrumienić na złoty kolor. Dodać mięso, kiełbasę i smażyć około 5 minut stale mieszając. Zalać winem i dusić na małym ogniu przez 10 minut.
    Paprykę i jabłka obrać, pokroić w drobną kostkę i dodać wtedy jak mięso będzie miękkie, dusić nie dłużej jak 5 minut.
    Gulasz dosolić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy