Pikantny kalafior w indyjskim stylu

0 (0 ocen)

Znakomity na ciepłą kolacje w lekkim wydaniu lub jako warzywny dodatek do obiadu np do porcji mięsa czy tofu.

Składniki:



  • 1 nieduży kalafior
    łyżka oliwy
    ząbek czosnku
    pół szkl buliony
    łyżeczka garam masala
    kawałek świezej papryczki chili
    sól
    pół marchewki
    ulubione zioła np oregano

Pikantny kalafior w indyjskim stylu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora myjemy i kroimy dość drobno. Na patelni rozgrzewamy niezbyt mocno oliwę, dodajemy garam masala i smażymy pół minuty. Dodajemy kalafiora i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz marchewkę, obraną, umyta i starta na tarce o drobnych oczkach. Zalewamy wszystko bulionem, dodajemy posiekane chili, zioła, przyprawy, przykrywamy przykrywka i gotujemy 5 min. Mieszamy, doprawiamy do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy