Pikantny gulasz z szybkowaru i kluski drożdżowe

4.5 (189 ocen)

  • 60 min

Szybkowar wrócił u mnie do łask , od klilu lat zalegał strych ale sie doczekał . Skraca czas duszenia i pracy nad przygotowaniem obiadu

  • 60 min

Składniki:

  • 400 g mięsa z łopatki
    1 papryka
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    kawałek pora ok 10 cm
    pół papryczki chili
    3 pomidory
    1,5 szkl bulionu lub wywaru z kości wołowo drobiowych
    sól
    pieprz
    2 łyżeczki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Kluski Gulasz

Pikantny gulasz z szybkowaru i kluski drożdżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę, niedużą 2x3 cm. Cebulę pokroić w grubą kostkę, posiekać czosnek, dodać por i na dnie garnka szybkowaru podlać odrobiną oleju i podsmażyć, dodać mięso, jeszcze chwilę mieszając smażyć, następnie dodać bulion, i resztę produktów i warzyw; pomidory chili, pokrojony w krążki por. Przyprawy do smaku i zamknąć szczelnie szybkowar. Nastawić na średni ogień i dusić 30 min. Szybkowar zdjąć z ognia i przez 10 min jeszcze nie otwierać.
    Mój gulasz podałam z kluskami drożdżowymi (pampuchami) i ogórkiem kiszonym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować