Pikantny dip paprykowy

4.5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Doskonały dodatek do potraw mięsnych pieczonych na grillu lub w piekarniku.

Składniki:

  • kilka ćwiartek marynowanej papryki
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki pikantnego keczupu
    sól, pieprz
    szczypta cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pikantny dip paprykowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jedną ćwiartkę papryki kroimy w duże kawałki i odkładamy. Resztę kroimy
    w małą kostkę.
  • 2. Paprykę mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i keczupem.
    Doprawiamy do smaku solą, cukrem i pieprzem. Dekorujemy odłożoną papryką i ewentualnie natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować