Pikantne żeberka pieczone w piwie

4.99 (175 ocen)

Pyszne, soczyste żeberka podbiły podniebienia przyjaciół.

Składniki:

  • - 70 dag żeberek wieprzowych
    Marynata:
    - 3/4 szklanki jasnego piwa
    - 3-4 ząbki czosnku
    - 1 łyżka miodu
    - 1 łyżka sosu sojowego
    - mała puszka koncentratu pomidorowego
    - średnia cebula
    - sól, pieprz, papryka ostra do smaku
    - 1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.99 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pikantne żeberka pieczone w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kawałki (1 kawałek z 1 lub 2 kostkami).
  • 2. Cebulę pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z resztą składników marynaty.
  • 3. Mięso włożyć do naczynia i zalać marynatą. Odstawić do lodówki na noc.
  • 4. Żeberka piec w rękawie foliowym w temperaturze 180 stopni przez ok. 1,5 godziny. Podawać z puree lub pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować