Pikantne żeberka pieczone w piwie

  • wyświetlono: 12000 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 1

Pyszne, soczyste żeberka podbiły podniebienia przyjaciół.

Składniki

- 70 dag żeberek wieprzowych
Marynata:
- 3/4 szklanki jasnego piwa
- 3-4 ząbki czosnku
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka sosu sojowego
- mała puszka koncentratu pomidorowego
- średnia cebula
- sól, pieprz, papryka ostra do smaku
- 1 łyżka oleju

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Pikantne żeberka pieczone w piwie

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kawałki (1 kawałek z 1 lub 2 kostkami).
  • 2. Cebulę pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z resztą składników marynaty.
  • 3. Mięso włożyć do naczynia i zalać marynatą. Odstawić do lodówki na noc.
  • 4. Żeberka piec w rękawie foliowym w temperaturze 180 stopni przez ok. 1,5 godziny. Podawać z puree lub pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiad
 

Komentarze

Podobne przepisy

Żeberka pieczone w kiszonej kapuście

Dodane przez: joanna30

Żeberka pieczone w kiszonej kapuście

Pyszny obiad dla wielbicieli kapusty...

golonka  w piwie

Dodane przez: majka190382

GOLONKA PIECZONA W PIWIE

Czasem poprostu trzeba zjeść kawał...

Golonki pieczone w piwie

Dodane przez: luna19

Golonki pieczone w piwie

dobry kawał mięcha

Żeberka w piwie

Dodane przez: Ivana

Żeberka w piwie

Danie którym zaskoczysz rodzinę...

Golonka pieczona w piwie

Dodane przez: kada

Golonka pieczona w piwie

Aromatyczna i chrupiąca a w środku...