Pikantne tacos wegetariańskie

4.5 (170 ocen)

Uwielbiam dania pikantne a także dania meksykańskie ale nie do końca przepadam za mielonym mięsem więc tym razem postawiłam na danie wegetariańskie, wyszło naprawdę smacznie :)

Składniki:

  • 8 kukurydzianych placków do tacos
    puszka krojonych pomidorów 400g
    puszka czerwonej fasoli kidney 400g
    cebula
    mała czerwona papryka
    pół czerwonej papryczki chili
    pół zielonej papryczki chili
    sok z połowy cytryny
    pół łyżeczki cayenne
    pół łyżeczki kolendry
    łyżka oliwy
    8 dag sera goudy z wasabi
    8 łyżeczek śmietany 18%
    8 łyżeczek guacamole
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Tacos

Pikantne tacos wegetariańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na łyżce oliwy podsmażamy posiekaną cebulkę.

    Dodajemy paprykę pokrojoną w kosteczkę, posiekane papryczki chilli, osączoną fasolkę i zalewamy całość pomidorami z puszki.

    Dodajemy sok z cytryny i przyprawiamy cayenne i kolendrą.

    Dusimy około 20 minut.

    Gotową mieszankę nakładamy do placków kukurydzianych, posypujemy startym serem.

    Podajemy z łyżeczką guacamole oraz kwaśnej śmietany.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Fasola Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować