Pikantne skrzydełka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Skrzydełka jadłam kiedyś u cioci. Bardzo mi zasmakowały, więc poprosiłam o przepis. Teraz moja rodzina zajada się nimi.

Składniki:

  • ● 1 kg skrzydełek z kurczaka
    ● 2 łyżki maggi
    ● jajko
    ● łyżeczka soli
    ● łyżeczka cukru
    ● łyżka sosu chili
    ● łyżeczka proszku do pieczenia
    ● 1 szklanka mąki kukurydzianej
    ● olej do smażenia

Pikantne skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy, dokładnie
    osuszamy papierowym
    ręcznikiem i kroimy na 3 części.
    Lotki odrzucamy.
  • 2. Jajko, maggi, cukier, sól
    i sos chili mieszamy. Smarujemy
    skrzydełka i odstawiamy
    na 30 minut.
  • Pikantne skrzydełka 3. Mąkę kukurydzianą i proszek
    do pieczenia dokładnie
    mieszamy z 1/4 szklanki wody.
    Skrzydełka obtaczamy w panierce
    i smażymy w głębokim
    oleju do zrumienienia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy