PIKANTNE RURKI Z NADZIENIEM Z KAPUSTY I GRZYBÓW

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

SMACZNY DODATEK DO CZERWONEGO BARSZCZU NA KAŻDEJ IMPREZIE

  • 2 godz.

Składniki:

  • CIASTO:
    3 szklanki mąki,
    1 szklanka kwaśnej śmietany,
    kostka margaryny,
    3 żółtka,
    szczypta soli
    NADZIENIE:
    30 dag pieczarek,
    20 dag kiszonej kapusty,
    cebulka,
    olej do smażenia,
    sól, pieprz, kminek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Kapusta kiszona Dodatki

Pikantne rurki z nadzieniem z kapusty i grzybów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO;
    Margarynę z mąką posiekać. Wszystkie składniki połączyć i zagnieść ciasto.Włożyć na godzinę do lodówki.po wyjęciu upiec rurki na złoty kolor.
    NADZIENIE:
    Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę, kapustę posiekać na drobniejsze kawałki.Na patelni rozgrzać olej dodać pieczarki z cebulką,poddusić, dodać kapustę i przyprawy, podsmażyć ok 10 min.
    Nadzienie ostudzić nadziać nim rurki. Podawać z czerwonym barszczem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować