Pikantne racuszki

4.5 (140 ocen)

Szybkie w przygotowaniu i jeszcze szybciej znikają z talerza.

Składniki:


  • kefir
    ok 0,5 szkl mąki
    jajko
    szczypta proszku do pieczenia
    pętelko kiełbasy
    pół cebuli
    pół czerwonej papryki
    majeranek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pikantne racuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kefir zmiksować z mąką, jajkiem i proszkiem do pieczenia do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Dodać pokrojone w kosteczkę: kiełbasę, cebulę, paprykę. Przyprawić i wymieszać. Smażyć na gorącym oleju.

Porady

Do racuszków można też dodać pieczarki, szynkę, ser żółty pokrojony w kosteczkę- zależy co akurat mam w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kefir Kiełbasa Majeranek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować