Pikantne paluchy

  • wyświetlono: 394 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

szybka przekąska np. do piwka ;-)

  • 30min

Składniki

- 2 szkl. mąki pszennej
- 1 jajko
- woda
- 2 łyżki oleju
- sól, papryka ostra w proszku
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania przepisu:

Pikantne paluchy

  • 1. Wszystkie składniki łączymy ze sobą tak, aby powstała jednolita masa ( nie powinna się przyklejać do dłoni). Formuje paluchy i pieczemy ok. 20 min. w 175 st. Można jeść na ciepło bądź zostawić na później ;-)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwil

Komentarze

Podobne przepisy

Pizzowe paluchy, które z pewnością polubią wszyscy  fani pizzy.

Dodane przez: aga12501

Pizzowe paluchy

Bułeczki, które z pewnością polubią...

paluchy z gotowanych ziemniaków

Dodane przez: wiola

Ziemniaczane paluchy

Smaczna i szybka przekąska .

Andrzejkowe paluchy

Dodane przez: pao77

Andrzejkowe paluchy

Pyszne, chrupiące, długo zachowują...

image-150svf0

Dodane przez: neska900

Paluchy serowe

Proste i szybkie

Paluchy śmietankowo- czekoladowe

Dodane przez: rzelkazag

Śmietankowo- czekoladowe paluchy

Szybkie i proste w przygotowaniu...

image-0jwsscr

Dodane przez: monika016

Czosnkowe paluchy drożdżowe

Te paluchy znikają z talerza szybciej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE