Pikantne kulki serowe z oliwkami

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Pyszna przekąska na każde okazje, pysznie smakuje z sosem słodko pikantnym chilli:)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • - ser żółty: 30 dekagramów
    - ser cheddar ((topiony)): 15 dekagramów
    - ser feta: 5 dekagramów
    - oliwki nadziewane papryką: 10 dekagramów
    - szczypiorek: 1 sztuka
    - sos słodko pikantny chilli (Tao Tao): 1 sztuka
    - pieprz: 1 szczypta
    - migdały: 12 dekagramów
    - papryka słodka mielona: 1 łyżka
    - papryka ostra w proszku: 1 łyżka
    - sałata liściasta (do dekoracji): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Pikantne kulki serowe z oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki wrzucamy: starty na tarce żółty ser, ser cheddar, rozdrobnioną fetę, drobno posiekane oliwki (kilka zostawić do dekoracji), drobno posiekany szczypiorek. Mieszamy wszystko dokładnie, dodajemy pieprz i sos chilli (ok 3-4 łyżeczki)
  • 2. Migdały bardzo drobno siekamy, mieszamy z papryką słodką i ostrą.
    Formułujemy małe kulki z masy serowej, panierujemy w migdałach, układamy na talerzyku na sałacie, chłodzimy wlodówce 2-3 godzin aż kulki zastygną.
    Smacznego!!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Ser żółty Oliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować