Pikantne kotleciki jęczmienne

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Troszkę znudziły nam się już tradycyjne kotlety mielone, dlatego stale je udoskonalam. Tym razem dodałam zdrową kaszę jęczmienną:)

  • Łatwy

Składniki:

  • - mielona wołowina: 0.5 kilograma
    - ugotowana kasza jęczmienna: 0.75 szklanki
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 3 ząbki
    - Jajko: 1 sztuka
    - maggi w płynie: 2 łyżki
    - sól, pieprz (do smaku): 1 szczypta
    - suszone papryczki chilli peperoncini: 1 łyżeczka
    - słodka papryka: 1 łyżeczka
    - świeżo starty imbir: 1 łyżeczka
    - cząber: 1 łyżeczka
    - bułka tarta: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pikantne kotleciki jęczmienne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surowe kotlety jęczmienne 1. Cebulę i czosnek drobno posiekać, dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać maggi oraz przypawy: cząber, imbir, słodką paprykę oraz posiekane papryczki chilli. Dodać kaszę, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso dobrze wyrobić.
  • Surowe kotlety jęczmienne2 2. Formować małe kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i lekko spłaszczyć. Smażyć z obu stron na złoty kolor na mocno rozgrzanym oleju. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować