Pikantne klopsiki z nutką słodyczy

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wspaniałe,aromatyczne klopsiki swój smak zawdzięczają przyprawom,dość nietypowo dodałam do nich cynamon.Konfitura borówkowo-gruszkowa idealnie komponuje się z pikantnym smakiem.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone (wołowo-wieprzowe): 400 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - kajzerka: 1 sztuka
    - jajo (surowe): 1 sztuka
    - bułka tarta: 3 łyżki
    - papryka słodka (mielona): 2 szczypty
    - sól: 2 szczypty
    - cynamon: 2 szczypty
    - pieprz (czarny/mielony): 2 szczypty
    - mąka pszenna: 3 łyżki
    - olej (rzepakowy): 5 łyżek

    - konfitura borówkowo-gruszkowa (lub żurawinowa): 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Konfitury Dania główne

Pikantne klopsiki z nutką słodyczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do malaksera wrzucić mięso mielone, cebulę, przyprawy, jajko, namoczoną i odciśniętą kajzerkę, bułkę tartą, zmiksować na gładką masę.
  • 2. Z masy uformować długi wałek grubości kciuka,obtoczyć w mące,pociąć na 3 cm pałeczki.Smażyć na teflonowej patelni, na rozgrzanym oleju (około2-3 minuty z każdej strony na średnim ogniu).Podawać z konfiturą borówkowo-gruszkową lub żurawinową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować