Pikantne ciasteczka szpinakowe

4.5 (198 ocen)

Super smaczna przekąska którą polecam nawet tym którzy nie przepadają za szpinakiem, warto spróbować :)

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pełnoziarnistej
    1/4 szklanki oliwy z oliwek
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 jogurt naturalny (170 ml)
    ok. 200 g szpinaku (użyłam mrożonego)
    łyżka śmietany
    pół łyżeczki pieprzu
    1 łyżeczka cayenne
    1 łyżeczka czosnku
    łyżeczka gruboziarnistej soli morskiej
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Pikantne ciasteczka szpinakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrażamy na patelni podgrzewając na najmniejszym ogniu.

    Gdy się rozmrozi dodajemy łyżkę śmietany oraz pieprz, czosnek i cayenne.
  • 2. Mąkę mieszamy z proszkiem.

    Jogurt mieszamy z oliwą.

    Wlewamy mokre składniki do suchych i łączymy.

    Na koniec dodajemy szpinak.
  • 3. Mieszamy i nakładamy po łyżce ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Każde ciastko posypujemy odrobiną soli morskiej
  • 4. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować