Pikantne buraczki

5 (143 ocen)

Typowo obiadowa sałatka z buraczków z majonezem. Swą pikantność zyskuje za sprawą czosnku oraz przypraw - chilli i imbiru. Dodatek bazylii smakowo uzupełnia całość. Polecam!

Składniki:

  • 800 g czerwonych buraków
    4 ząbki czosnku
    1/2 pęczka bazylii
    3 łyżki majonezu
    1/2 łyżeczki imbiru
    szczypta chilli
    do smaku: pieprz czarny mielony, cukier, sól
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Pikantne buraczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pikantne buraczki 1. Buraki ugotować do miękkości w wodzie bez dodatków, odcedzić, wystudzić i obrać. Następnie pokroić w małą kostkę. Czosnek i bazylię posiekać - dołożyć do buraków. Dodać imbir i chilli. Wymieszać.
  • Pikantne buraczki 2. Dołożyć majonez i ponownie wymieszać. Sałatkę doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Bazylia Chili Czosnek Imbir Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować