pikantne babeczki z pieczarkami i szynką

0 (0 ocen)

Ciekawy dodatek do obiadu lub przystawka.

Składniki:

  • 6 gotowych babeczek z ciasta francuskiego. • 250 dkg pieczarek • kilka plastrów szynki szwarclandzkiej • 250 dag serka mascarpone • mix sałat • kilka gałązek pietruszki • łyżka masła • sól i pieprz

Pikantne babeczki z pieczarkami i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Babeczki z ciasta francuskiego włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok 15 minut. Pieczarki obrać, pokroić w ćwiartki i smażyć na maśle do miękkości. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pod koniec dodać serek mascarpone małymi porcjami i smażyć do całkowitego połączenia się składników. Na babeczkach ułożyć pieczarki, zwiniętą szynkę i udekorować pietruszką. Babeczki podawać z miksem sałat jako dodatek do obiadu lub przystawkę.

Komentarze

Podobne przepisy