Pikantna zupa z hiszpańskim chorizo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do zimnego rosołu wlewamy puszkę pomidorów i miksujemy, następnie wrzucamy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy na wolnym ogniu.
Jak ziemniaki zaczną mięknąć rozgrzewamy na patelni olej i podsmażamy drobno pokrojoną cebulę. Jak się zeszkli, dodajemy starty czosnek, pokrojone w plasterki chorizo, paprykę w paseczki i chwilę podsmażamy. Całość przekładamy do zupy i mieszamy.
Na tej samej patelni rozpuszczamy masło i dodajemy koncentrat. Podsmażamy pięć minut ciągle mieszając. Zagęszczamy zupę i dusimy dziesięć minut.
Doprawiamy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, solą oraz pieprzem. Dosypujemy kukurydzę i oliwki. Podajemy udekorowaną świeżą bazylią.
Komentarze