Pikantna zupa warzywna z mięsem mielonym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Sycąca zupa warzywna z dodatkiem mięsa mielonego i dużą ilością warzyw. Doprawiona na ostro zmieloną papryką o smaku ostrym. Typowo jesienna zupa, pożywna.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki:
    ½ kg mięsa mielonego
    3 duże pomidory
    1 cebula
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka mieszanki warzyw- marchew, kukurydza, zielona fasolka
    Sól, pieprz, pikantna mielona czerwona papryka, majeranek
    ½ szklanki fasoli Jaś
    2 łyżki oleju
    Natka pietruszki do dekoracji
    Ser żółty do posypania zupy - starty lub krojony w cienkie paski
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pikantna zupa warzywna z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: olej podgrzać na patelni, dodać mielone mięso, podsmażyć, dodać pokrojoną w kostkę cebulę – smażyć do miękkości mięsa. Fasolę na noc zalać 1 szklanką wody, na drugi dzień ugotować z dodatkiem soli do smaku i majeranku – po ugotowaniu zmiksować. Pomidory obrać ze skórki, zalać 1 szklanką wody, rozgotować, zmiksować. Do większego garnka wlać pomidory, zmiksowaną fasolkę, osączoną czerwoną fasolkę i warzywa z puszki – zagotować. Dodać mielone mięso, przyprawy, uzupełnić zupę przegotowaną wodą – by zupy było około 2 l. Całość zagotować i krótko gotować. Zupę podawać z paskami żółtego sera. Udekorować natką pietruszki przed podaniem.

Porady

1. do zupy można dodać gotową zupę grochową z torebki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować