Pikantna zupa krem z sałaty

5 (1 ocen)

  • 30 min

Zapraszam na kremową zupę z sałaty o lekko pikantnym smaku. W sam raz na jesienne chłody.

  • 30 min

Składniki:

  • ziemniaki ok.300 g
    rosół 500 ml
    woda ok.210 ml
    papryczka zielona pikantna 1/4 sztuki
    Pieprz czarny szczypta
    pieprz cytrynowy
    czosnek staropolski
    natka pietruszki kilka gałązek
    cebula biała 1
    ząbek czosnku 1 większy
    groszek ptysiowy
    sałata ok.130 g
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pikantna zupa krem z sałaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, cebulę obieramy i kroimy w kostkę, następnie gotujemy w rosole z dodatkiem wody ok. 10 minut.
    Płuczemy liście sałaty i razem z papryczką i czosnkiem dodajemy do zupy. Całość doprawiamy pieprzem, czosnkiem, ew. solą i gotujemy ok. 10 minut.
    Po ugotowaniu, dodajemy natkę pietruszki, wszystko dokładnie blendujemy i podajemy z kulkami ptysiowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek ptysiowy Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować