Pikantna zupa czosnkowa

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 45 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • -10 ząbków czosnku
    -1,5 l bulionu warzywnego lub drobiowego
    -3 trójkąciki serka topionego
    -50 g sera żółtego

Pikantna zupa czosnkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kroimy 7 ząbków czosnku na drobne kawałki i podsmażamy na oleju aż się lekko zrumieni. Zagotowujemy bulion i dodajemy serki topione. Następnie wrzucamy podsmażony czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem. Wrzucamy pozostałe 3 całe ząbki czosnku. Gotujemy 20 minut. Na koniec ścieramy ser żółty na grubej tarce i dodajemy do zupy. Mieszamy. Podajemy z grzankami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy