Pikantna surówka z pomidorów i ogórków

5 (182 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Taką surówkę robię, do mięs na ciepło. Jest ostra i nie należy robić jej dla dzieci i osób chorych.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 pomidory
    2 ogórki
    Sos:
    4 łyżki oleju
    2 łyżki octu jabłkowego
    1 łyżka miodu
    3 ząbki posiekanego czosnku
    3 ostre małe papryczki
    2 szczypty soli
    1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego
    2 szczypty przyprawy Harissa
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Surówki Sosy

Pikantna surówka z pomidorów i ogórków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Papryczki oczyszczam z ziaren, drobniutko kroje, dodaję do niej pozostałe składniki, mieszam, pozostawiam na 1 godzinę w lodówce. Ogórki obieram ze skórki, kroję w plasterki. Pomidory parzę gorącą wodą, hartuję zimną, obieram ze skórki, kroję, Ogórki i pomidory polewam sosem, mieszam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować