Pikantna sałatka z tuńczykiem i fasolą

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Z dodatkiem fasoli i chilli z pewnością posmakuje osobom lubiącym kuchnię w stylu meksykańskim.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    -1 puszka kukurydzy
    -1 cebula
    -1 papryczka chili
    -1 papryka czerwona
    -3 ogórki konserwowe
    -3 jajka
    -1 puszka fasoli pinto lub czerwonej
    -2 łyżki majonezu
    -2 łyżki jogurtu greckiego
    -1 łyżka musztardy
    -słodka i ostra papryka
    -sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pikantna sałatka z tuńczykiem i fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić. Tuńczyka, fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy. Papryki, cebulę, ogórki pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki umieścić w misce. Przygotować sos - majonez, jogurt i musztardę wymieszać, doprawić paprykami, solą i przeprzem. Dodać do sałatki. Całość dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Fasola Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować