Pikantna rzodkiewka

0 (0 ocen)

Biała rzodkiewka duszona z porem i jabłkiem, świetnie zgrana ze smakiem ziaren słonecznika i curry.

Składniki:

  • 250 g rzodkiewki białej
    2 średnie jabłka z czerwoną skórką
    60 g pora
    2 łyżki masła
    4 łyżki słonecznika łuskanego
    1 łyżka curry
    sól do smaku

Pikantna rzodkiewka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pikantna rzodkiewka 1. W garnku roztopić masło, dodać słonecznik - smażyć 2 - 3 min, mieszając.
  • Pikantna rzodkiewka 2. Następnie dodać posiekanego pora i rzodkiewkę pokrojoną na niezbyt cienkie plastry. Całość smażyć 5 min, mieszając.
  • Pikantna rzodkiewka 3. Z jabłek wykroić gniazda nasienne. Owoce pokroić w kostkę i dołożyć do garna. Całość oprószyć curry, wymieszać i smażyć jeszcze 5 min. Danie doprawić do smaku solą.
    Podawać na ciepło lub zimno jako dodatek obiadowy.
  • Pikantna rzodkiewka 4. Biała rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy