Pikantna fasolka po bretońsku z warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Właściwy wybór na zimny kwietniowy wieczór.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g fasoli z puszki
    500 g kiełbasy podwawelskiej
    3 marchewki
    1 pietruszka
    1/4 selera
    3 cebule
    4 ząbki czosnku
    100 g koncentratu pomidorowego
    2 liście laurowe
    6 kulek ziela angielskiego
    1 łyżeczka papryki wędzonej
    2 łyżki pasty bałkańskiej Ajvar
    4 łyżki oleju
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pikantna fasolka po bretońsku z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Włoszczyznę obieram i ścieram na tarce.Na patelni podsmażam poszatkowaną w krostę cebulę z czosnkiem, dodaję marchew, pietruszkę, selera i smażę około 10 minut aż warzywa zmiękną.Na 2 patelni podsmażam kiełbasę, często mieszając .Usmażoną kiełbasę i cebulę przekładam do garnka, dodaję fasolę, przyprawy i zalewam taka ilością wody, aby ja przykryła.Gotuję około 50 min. Po tym czasie dosalam, dodaję pieprz,paprykę wędzoną , chili i pastę bałkańską.Na końcu wlewam koncentrat pomidorowy . Życzę wszystkim smacznego.
  • finał 2. Na końcu często mieszam aby się nie przypalił garnek,to może zepsuć smak naszej potrawy.

Porady

Odradzam dodawanie majeranku, śmietany czy zagęszczania zasmażką z mąki. Trzymajcie się przepisu,będziecie mile zaskoczeni.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Chili Kiełbasa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować