Pikantna fasolka po bretońsku z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Włoszczyznę obieram i ścieram na tarce.Na patelni podsmażam poszatkowaną w krostę cebulę z czosnkiem, dodaję marchew, pietruszkę, selera i smażę około 10 minut aż warzywa zmiękną.Na 2 patelni podsmażam kiełbasę, często mieszając .Usmażoną kiełbasę i cebulę przekładam do garnka, dodaję fasolę, przyprawy i zalewam taka ilością wody, aby ja przykryła.Gotuję około 50 min. Po tym czasie dosalam, dodaję pieprz,paprykę wędzoną , chili i pastę bałkańską.Na końcu wlewam koncentrat pomidorowy . Życzę wszystkim smacznego.
2.Na końcu często mieszam aby się nie przypalił garnek,to może zepsuć smak naszej potrawy.
Porady
Odradzam dodawanie majeranku, śmietany czy zagęszczania zasmażką z mąki. Trzymajcie się przepisu,będziecie mile zaskoczeni.
Komentarze