Pikantna wersja fasolki po bretońsku. Jeśli nie jesteś fanem ostrych, wyrazistych smaków zawsze możesz pominąć chili :) Przepis znaleziony na blogu Takie tam pichcenie. Polecam!
Pikantna fasolka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolę umyć, a następnie zostawić zalaną wodą na około 12 godzin. Po tym czasie gotować ją w tej wodzie, w której się moczyła. Dodać włoszczyznę, przyprawy (oprócz lubczyku i majeranku) oraz koncentrat pomidorowy.
2. Kiełbasy obrać, a następnie pokroić w plasterki lub w kostkę. Usmażyć na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu)
3. Gdy fasola będzie miękka, dodać do niej usmażone kiełbasy. Jeszcze chwilę gotujemy, doprawiając lubczykiem i majerankiem. Podawać z natką pietruszki. Smacznego!
Komentarze