Idealny dodatek do wszelkich mięs i ryb z grilla- polecam wszystkim fanom ostrych smaków
Składniki:
- 3 średniej wielkości cukinie
- 4 duże ząbki czosnku
- 1 łyżeczka płatków chili
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku
Pikantna cukinia z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinie dokładnie myjemy i kroimy w skośne , niezbyt grube plastry. Posypujemy je solą i odstawiamy na około półgodziny, po czym myjemy i osuszamy. Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z sokiem z cytryny ,chili, ziołami, oliwą , solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy grill- każdy plasterek dokładnie moczymy w mieszance i wrzucamy na grill.
Komentarze