Pikantna cukinia z grilla

  • wyświetlono: 1873 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 1

Idealny dodatek do wszelkich mięs i ryb z grilla- polecam wszystkim fanom ostrych smaków

Bilcia

Składniki

- 3 średniej wielkości cukinie
- 4 duże ząbki czosnku
- 1 łyżeczka płatków chili
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Pikantna cukinia z grilla

  • 1. Cukinie dokładnie myjemy i kroimy w skośne , niezbyt grube plastry. Posypujemy je solą i odstawiamy na około półgodziny, po czym myjemy i osuszamy. Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z sokiem z cytryny ,chili, ziołami, oliwą , solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy grill- każdy plasterek dokładnie moczymy w mieszance i wrzucamy na grill.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiCukiniaprzystawkiGrillna ostrodanie wegetriańskie

Komentarze

Podobne przepisy

Hamburgery z grilla

Dodane przez: Marta – redaktor

Hamburgery z grilla

Hamburgery z grilla to nie tylko...

Pieczarki faszerowane z grilla

Dodane przez: Hrabina w kuchni

Pieczarki faszerowane z grilla

Pieczarki faszerowane z grilla...

Wątróbka drobiowa z grilla

Dodane przez: luna19

Wątróbka drobiowa z grilla

Soczysta wątróbka z grilla .. zimą?...

Kolorowe szaszłyki z grilla

Dodane przez: bogusia82

Kolorowe szaszłyki z grilla

Szaszłyki są moim ulubionym daniem...

Majonezowe piersi z grilla

Dodane przez: Martyna1991

Majonezowe piersi z grilla

Grillowane piersi z kurczaka zamarynowane...

Skrzydełka z grilla

Dodane przez: MagicCookingTime

Skrzydełka z grilla

Cudowny smak na letniego grilla...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE