1.Biszkopt: białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli, następnie wsypać cukier i cukier waniliowy cały czas ubijając, kolejno dodać żółtka, dalej ubijamy i na koniec dodajemy wodę i olej oraz na koniec ubijania wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao, całość mieszamy łyżką, bądź mikserem a najniższych obrotach. Ciasto wylewamy na brytfankę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy 30 -35 minut. Biszkopt studzimy, ścinamy nożem wierzchnią warstwę, następnie nasączamy ponczem.
2.Na biszkopcie układamy rurki, które również nasączamy ponczem zanurzając je w nim. Następnie przygotowujemy krem toffi według przepisu na opakowaniu. Gotowy krem wykładamy na rurki i przygotowujemy również według przepisu na opakowaniu- bita śmietanę. Wykładamy ja na ciasto i wygładzamy. Ciasto możemy udekorować według uznania, ja posypałam je kolorowymi wiórkami kokosowymi. Ciasto gotowe, smacznego :)
Komentarze