Pijany murzynek piernikowy z masą z kaszy manny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie ciasta:
Margarynę zagotować z cukrem, kakao i winem. Zimną masę utrzeć z żółtkami dodać dżem, a na końcu stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą. Białka ubić na sztywno delikatnie połączyć z ciastem. Piec w 190stC ok. 50 minut. Zimny przekroić na pół.
2.Przygotowanie masy:
Mleko podgrzewać z cukrem, manną i aromatem. Doprowadzić do wrzenia gotować ok. 5 minut. Zimny utrzeć z masłem.
3.Przełożenie:
1 część ciasta – powidła – masa – powidła – 2 część ciasta – polewa
Porady
Drugą część ciasta należy posmarować powidłami i przykryć plackiem posmarowanym powidłami w stronę masy.
Komentarze