1.Wszystkie składniki z masy kokosowo - ajerkoniakowej,
oprócz KASI włożyć do misy i dokładnie przemieszać.
Włożyć na noc do lodówki.
2.Następnego dnia przygotować ciasto:
Wszystkie składniki szybko zagnieść,
podzielić na 2 części, owinąć w folię i włożyć
do zamrażarki na około 30 minut.
Każdą część ciasta rozwałkować na blaszce
o wymiarach 22x27cm, wyłożonej papierem
do pieczenia, ponakłuwać widelcem
i posmarować delikatnie dżemem.
Piec w termoobiegu przez około 15 minut
w temperaturze 180 stopni C.
Wystudzić.
3.W tym czasie przygotować masę:
Miękką KASIĘ zmiksować i dodawać po łyżce
przygotowanej dzień wcześniej masy. Całość dokładnie zmiksować.
4.Na wystudzony spód wyłożyć przygotowaną masę,
następnie pokryć drugim upieczonym i wystudzonym plackiem.
Posypać wiórkami kokosowymi i wstawić do lodówki na kilka
godzin, celem stężenia masy.
Komentarze