Pijane, czekoladowe cukierki - pycha !

4.5 (158 ocen)

  • 20 min

Te cukierki robiła moja mama jak jeszcze byłam dzieckiem :) (czyli dawno temu ) :)

  • 20 min

Składniki:

  • 1 margaryna
    1/2 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    4 paczuszki herbatników
    3 łyżki kakao
    3 łyżki rumu (jeśli cukierki są dla dzieci to tylko 1 łyżka) albo spirytus
    1 żółtko
    200 g wiórek kokosowych
    cukiereczki cukiernicze
    mielone migdały
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pijane, czekoladowe cukierki - pycha ! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki rozkruszyć wałkiem do ciasta na piasek.
  • 2. Miękką margarynę wymieszać ze 150 g wiórek, żółtkiem, rozkruszonymi herbatnikami, kakaem, cukrem waniliowym, cukrem, alkoholem.
  • 3. Masę wstawić do lodówki na około godziny.
  • 4. Później formować w dłoniach w kuleczki i obtaczać w cukierkach, wiórkach albo w mielonych migdałach.
  • cukierki 5. Gotowe kulki wstawić do lodówki.

Porady

cukierki, wiórki kokosowe, margaryna rum, kakao,

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować