Pigwówka - nalewka z pigwy

4.48 (176 ocen)

Jesienna nalewka, pyszna i rozgrzewająca.

Składniki:

  • ok 1,5 kg pigwy
    1 l wódki
    3-4 szklanki cukru ( wg upodobania)
Wystaw ocenę:

4.48 (176 ocen)

Zobacz również:

Alkohole Nalewki

Pigwówka - nalewka z pigwy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pigwówka - nalewka z pigwy 1. Pigwę dokładnie umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki.
    Owoce dać do dużego słoja, zasypać cukrem i zalać wódką. Szczelnie zamknąć. Odstawić na ok 6-8 tygodni. Co jakiś czas należy zamieszać zawartość słoja tak aby cukier się rozpuścił. Po tym czasie przefiltrować i przelać do butelek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nalewka Pigwa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować