Pigwa w syropie

4.5 (165 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Tak przygotowane owoce można wykorzystać do deserów i ciast,a sok do słodzenia, polewania deserów lub do zrobienia kompotu

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • owoce pigwy
    syrop
    2 kg cukru
    5 l wody
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Syropy Sok Kompot

Pigwa w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce obrać pokroić na ćwiartki poukładać w słoikach
  • 2. Z wody i cukru zagotować syrop gorącym syropem zalać owoce zakręcić słoiki wstawić do piekarnika na blachę wypełnioną ciepłą wodą pasteryzować 130 stopni ok 2 godzin .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pigwa Soki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować