Pigwa do herbaty na zimę

  • wyświetlono: 2400 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Owoce pigwy zawierają sporą ilość witaminy C i dlatego warto przygotować z niej zapas słoiczków na zimę. Dodana do herbaty nada jej przyjemny, lekko kwaskowaty smak. Jest idealna w porze jesienno-zimowej i pita regularnie, skutecznie wzmocni naszą odporność.

IMG_3480
  • 3 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

1 kg pigwy

1/2 kg cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Pigwa do herbaty na zimę

  • 1. Pigwę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wymieszać z cukrem i odstawić na godzinę. Przełożyć do małych słoiczków, zakręcić. Pasteryzować 20 minut.

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Przetworydo herbatypigwana zimę

Komentarze

Podobne przepisy

Koperek na zimę do zamrażarki

Dodane przez: Beata12

Koperek na zimę do zamrażarki

Zimą możemy się cieszyć pysznym...

Buraczki na zimę do słoików

Dodane przez: szpileczkiibabeczkiblog

Buraczki na zimę do słoików

Buraczki na zimę do słoików to...

Sałatka z cukinii do słoików na zimę

Dodane przez: Beata12

Sałatka z cukinii do słoików na zimę

Przepis na tą sałatkę znalazłam...

leczo na zimę

Dodane przez: capri

leczo na zimę do słoików

w zimie jak znalazł do mięska,...

botwina do sloików

Dodane przez: majka190382

BOTWINA DO SŁOIKÓW NA ZIMĘ

Wszyscy bardzo lubimy botwinę,...

Pikantne leczo do słoików na zimę

Dodane przez: AnetaSłużałek

Pikantne leczo do słoików na zimę

Bardzo dobre pikantne leczo w sam...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE