Pigwa do herbaty

  • wyświetlono: 644 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pigwa jest owocem zaniedbanym. Lecz bardzo wartościowym, bogatym w liczne składniki odżywcze. Dla mnie stanowi owoc zamienny z cytryną, który jest bogaty w witaminę C i pektyny. Polecam jako dodatek do herbaty.

Olerek
  • 10min

Składniki

- 0,5 kg startej pigwy ,
-0,5 kg cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Pigwa do herbaty

  • 1. Pigwę należy umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Do dużego słoika należy przełożyć pigwę i zasypać cukre.
  • Pigwa do herbaty3. Odstawić na 4 dni. Po tym czasie pigwę przełożyć do małych słoiczków i przechowywać w lodówce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakimama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

image-17xkcc5

Dodane przez: EsmeraldaZeSmakiem

Pigwa w syropie

Pigwa w syropie jest doskonałym...

Pigwa w syropie

Dodane przez: Beata12

Pigwa w syropie

Tak przygotowane owoce można wykorzystać...

przetwory na zimę - żurawina do herbaty ucierana na zimno

Dodane przez: babka w formie

przetwory na zimę - żurawina do herbaty ucierana...

O zaletach żurawiny i jej cudownym...

Pigwa w syropie miodowo imbirowym

Dodane przez: bienpyt

Pigwa w syropie miodowo imbirowym

Idealny syrop do herbaty na chłodne...

Pigwa w syropie

Dodane przez: Kasia_S

Pigwa w syropie

idealna do herbatki w chłodniejsze...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Kiszona pigwa z kardamonem i goździkami

Pigwa jest niezwykle wartościowym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE