Pigwa do herbaty

4.49 (175 ocen)

  • 6 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zamiast cytryny do jesiennej herbatki.

  • 6 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g pigwy
    ok 350-400 g cukru
Wystaw ocenę:

4.49 (175 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Herbaty

Pigwa do herbaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce dokładnie myjemy. Dzielimy na ćwiartki i usuwamy pestki. Możemy przekroić na jeszcze mniejsze kawałki (ja tak zrobiłam).
    Owoce zasypujemy cukrem. Co jakiś czas przemieszać.
    Pozostawić na noc.
    Przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbata Herbata Pigwa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też artykuł z poradami: Pigwa – wykorzystaj ją w kuchni!

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować