Pigwa do herbaty

  • wyświetlono: 1050 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zamiast cytryny do jesiennej herbatki.

IMG_20200519_112552
  • 20 porcje
  • 360min
  • Łatwy

Składniki

500 g pigwy
ok 350-400 g cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Pigwa do herbaty

  • 1. Owoce dokładnie myjemy. Dzielimy na ćwiartki i usuwamy pestki. Możemy przekroić na jeszcze mniejsze kawałki (ja tak zrobiłam).
    Owoce zasypujemy cukrem. Co jakiś czas przemieszać.
    Pozostawić na noc.
    Przechowywać w lodówce.

Zobacz też artykuł z poradami: Pigwa – wykorzystaj ją w kuchni!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zimaherbatajesieńpigwapigwa do herbaty

Komentarze

Podobne przepisy

image-17xkcc5

Dodane przez: EsmeraldaZeSmakiem

Pigwa w syropie

Pigwa w syropie jest doskonałym...

Pigwa w syropie

Dodane przez: Beata12

Pigwa w syropie

Tak przygotowane owoce można wykorzystać...

Pigwa w syropie miodowo imbirowym

Dodane przez: bienpyt

Pigwa w syropie miodowo imbirowym

Idealny syrop do herbaty na chłodne...

przetwory na zimę - żurawina do herbaty ucierana na zimno

Dodane przez: babka w formie

przetwory na zimę - żurawina do herbaty ucierana...

O zaletach żurawiny i jej cudownym...

Pigwa w syropie

Dodane przez: Kasia_S

Pigwa w syropie

idealna do herbatki w chłodniejsze...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Kiszona pigwa z kardamonem i goździkami

Pigwa jest niezwykle wartościowym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE