Pietruszkowo-czosnkowy śledzik

  • wyświetlono: 186 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Śledzia lubię w różnej postaci.Taka wersja też bardzo smaczna.

euphoriaa33
  • 3 porcje
  • 30min

Składniki

4 filety solonych śledzi
1 cukrowa cebula
50 ml octu
1-2 ząbki czosnku
pól pęczka pietruszki
pieprz kolorowy świeżo mielony
olej słonecznikowy nie rafinowany

Sposób przygotowania przepisu:

Pietruszkowo-czosnkowy śledzik

  • 1. 1. Filety ze śledzia wcześniej namoczyć w zimnej wodzie. Po wymoczeniu pokroić na niewielkie dzwonki. Cebulę pokroić w piórka. Zalać wodą (100ml) i octem. Odstawić na 10 min. Przecedzić przez sitko.
  • 2. 2. Pietruszkę poszatkować, czosnek drobno pokroić. Do naczynia wyłożyć śledzie, cebulę, czosnek i pietruszkę. Przyprawić pieprzem. Delikatnie wymieszać. Zalać olejem, tak żeby śledzie były przykryte. Odstawić do lodówki na noc.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

śledzikśledź

Komentarze

Podobne przepisy

chipisy pietruszkowe

Dodane przez: anta19

Chipsy pietruszkowe

Chipsy pietruszkowe pierwszy raz...

śledzik

Dodane przez: karinzgr

Śledzik z porem

Tradycyjny i najprostszy sposób...

Tradycyjny śledzik z cebulką

Dodane przez: Kloruś

Tradycyjny śledzik z cebulką

Śledź tworzy smaczne połączenie...

śledzik smakuje wybornie

Dodane przez: kretka

Śledzik po pierzynką

Śledzik po grecku, śledzik pod...

Sałatka śledziowa z jabłek i cebuli

Dodane przez: PolskaGotuje

Śledzik na szybko :)

To stary ale jary :) przepis mojej...

śledź

Dodane przez: Konto nieaktywne

Prawdziwkowy śledzik

Taki Wigilijny śledzik

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE