Pietruszkowe kopytka z wędzoną makrelą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 5 osób

Smaczne i pełne aromatu, a do tego z kwasami omega 3:)

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 80 dag ziemniaków
    1,5 szklanki mąki pszennej
    1 jajko
    1 średnia wędzona makrela
    2 łyżeczki posiekanej pietruszki – może być mrożona
    Szczypta soli

Pietruszkowe kopytka z wędzoną makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować, gdy wystygną zmielić w maszynce. Połączyć z mąką, obraną z ości makrelą, jajkiem, pietruszką i solą. Zagnieść gładkie miękkie ciasto. Podzielić na dwie części. Z każdej zrobić cienki wałek, lekko spłaszczyć dłonią. Kroić ukośnie na kluseczki. Gotować w posolonym wrzątku ok. 2 minut od wypłynięcia. Podawać ze śmietaną, stopiony masłem lub sosem tzatziki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy